Mărturii

• Steve & Rachel Prescott, Lider de Misiuni din cadrul Bisericii Kings din Bolton UK.

Extraordinar și plin de puterea lui Dumnezeu- aceasta a fost experiența echipei mele Lăzăreni. Fiecare membru a fost provocat, a avut un timp frumos, a învățat să iubească și a crescut în relația cu Dumnezeu. Lăzăreni este un loc incredibil în care Dumnezeu face o lucrarea minunată și noi ne bucurăm că putem face parte din ea. Echipa noastră a devenit mai bogată spiritual, și deși am mers în România să dăruim, de fapt, am primit mult mai mult decât am dăruit. Apreciem faptul că fundația Caleb stă în spărtură pentru comunitățile defavorizare ale României, fără speranță. Am văzut cum dragostea este turnată din plin în sufletul oamenilor prin această fundație.

• Adam Islip, Păstor al Bisericii Kings din Bolton UK

Să fiu pentru prima oară în mijlocul comunității de rromi din Lăzăreni, alături de echipa Fundației Caleb, a fost o experiență care m-a mișcat profund. Când ajungi acolo nu poți să nu observi nivelul de sărăcia și condițiile grele de trai, dar în ciuda acestor lucruri nu ai cum să nu le observi bucuria și spiritul civic care locuiește din plin în inimile lor. Nu ai cum să nu observi impactul pe care Fundația Caleb îl are în viețile lor- și nu numai pe termen scurt- ci un impact care se va reliefa și în generațiile viitoare. Această lucrare este transformațională aici jos, dar are un impact și mai mare veșnic.

Și tu vei fi transformat de acest loc. Vei veni să slujești, să dăruiești- dar în cele din urmă vei pleca din acest loc primind înzecit înapoi. Chiar în timp ce îți vei pune osul la bătaie în acest loc, Dumnezeu va lucra chiar la inima ta. Ajutând săracii, învățând copiii, vizitând văduvele și alăturându-te viziunii de slujire a lui Ghiță și Alina Galea, va fi în același timp epuizant, dar și revigorante din punct de vedere spiritual, așa cum zice în Proverbe 25:11- "Sufletul binefăcător va fi săturat, și cel ce udă pe alţii va fi udat și el."

• Andrea Cain, Biserica Kings

Această misiune m-a ajutat să văd cât de binecuvântați suntem ca familii, ca biserică, dar mi-a arătat și ce lucruri am de schimbat, în domenii precum slujire, rugăciune și evanghelizare. Mă bucur nespus că suntem parteneri alături de Fundația Caleb în această lucrare și abia aștept să îi revăd. Dumnezeu este incredibil.

• Phil Daniels, Biserica Kings

Misiunea continuă să mă cerceteze. De fiecare dată când merg în România sunt răvășit, în sensul bun. Niciodată nu am fost într-un loc în care să plâng cu așa mare emoție și bucurie în același timp. Am învățat că bucuria nu vine din posesiuni materiale, iar aceasta este cea mai prețioasă lecție pe care am învățat-o în această călătorie misionară. Alina și Gheorghe Galea sunt oameni care mă inspiră enorm și sunt onorat pentru că fac parte din viața mea.

• Danielle Amos, Biserica Kings

Reflectând la ceea ce s-a întâmplat în timpul petrecut în România am ajuns la concluzia cât de binecuvântați suntem că putem să îi slujim și să îi binecuvântăm pe alții într-un fel atât de minunat. Mi-a schimbat perspectiva asupra vieții și mi-am dat seama că împreună cu Dumnezeu putem obține orice lucru. M-am simțit onorată să fac parte dintr-o echipă în care fiecare ne-am dăruit trup și suflet pentru a sluji o comunitate tare prețioasă în ochii lui Dumnezeu. Mulțumesc lui Ghiță și Alinei, dar și echipei mele, pentru că m-au făcut parte din această echipă de slujire.

• Annabelle Young, Biserica Kings

Am fost mai mult decât impresionată de tot ceea ce se întâmplă la Fundația Caleb. M-am bucurat nespus să fiu cu echipa Bolton aici pentru a învăța unii de la alții. Se simte că Dumnezeu este la lucru aici, că El schimbă și transformă vieți. În dreptul meu, personal, am văzut că pentru a mă bucura de ceea ce se întâmplă aici, trebuie să fiu atentă la ceea ce îmi vorbește Dumnezeu și la ce are El să îmi spună. Alina și Gheorghe, mulțumesc din suflet că ne-ați primit să fim parte a lucrării voastre.

• Naomi Bainbridge, Biserica Kings

Am văzut clar cu ochii mei că acolo unde noi am rosti sărăcie, domnește bucuria. Am învățat că nu bucuria nu este dictată de circumstanțe, ci, de fapt, noi trebuie să avem bucurie în inimă din cauză a ceea ce este Dumnezeu, nu privind la circumstanțele din jurul nostru.

• Jacob Harrison, Biserica Kings

Această călătorie misionară m-a apropiat de Dumnezeu și m-a învățat să Îl ascult. M-a ajutat să văd lumea cu ochi diferiți. De asemnea, mi-a întărit credința în Dumnezeu.

• David Smart, Biserica Kings

Venirea în România mi-a deschis ochii cu privire la lucrarea pe care Dumnezeu o face în comunitatea de rromi. M-a ajutat mult să mă dezvolt personal, dar mi-am și îmbunătățit abilitățile de a lucra într-o echipă de slujire. Gheorghe și Alina au fost o reală inspirație pentru mine.

• Jean Barass, Biserica Kings

Wow, ce săptămână grozavă a fost. Pasiunea și dedicarea întregii echipe Caleb a fost copleșitoare. Fiecare membru al echipei a fost o reală inspirație pentru mine. Acești oameni trăiesc și dau mai departe dragostea lui Dumnezeu. Ei se bazează pe deplin pe promisiunile lui Dumnezeu. Ei iau ”puținul” nostru și îl multiplică într-un mod în care noi nici nu ne putem imagina. Nu mă voi mai îndoi de ”puținul” meu, din contră. I-l voi da Lui Dumnezeu și voi privi cu bucurie felul în care îl folosi El. Fundația Caleb- ești o inspirație. Mulțumesc pentru tot.